Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/emmaelisabethnielsen.dk/public_html/wp-content/plugins/seo-wordpress/seo-rewritetitle-class.php on line 17
OM | Emma Elisabeth Nielsen

Emma Elisabeth Nielsen (f. 1994) er født og opvokset i Aalborg. I dag er hun bosiddende på Amager, hvor hun studerer litteraturvidenskab på universitet. At forfatte har altid været en stor del af hendes liv – Emma skrev sin første roman som 11-årig og bidrog i 2011 med en novelle i samlingen “Vi er herinde”, der på mange måder blev et kickstart for forfatterskabet.

Siden da har vejen frem bestået i deltagelsen i forskellige novellekonkurrencer, hvor Emma bl.a. vandt og efterfølgende udgav to noveller i forbindelse med Metro-Litteratur og en konkurrence udskrevet af Kort&Godt, samt DM i novelleskrivning afholdt af Dansk Forfatterforening. Læs mere under udgivelser.

Emma Elisabeth Nielsen modtog i marts 2013 en talentpris i forbindelse med “Aalborgs Bedste”, Kulturpris Aalborg. I dag har Emma netop færdiggjort romanen om Richard Lange, som udkommer i starten af marts hos forlaget Gyldendal.

I dag bruger Emma det meste af sin fritid på at afholde foredrag og workshops om det at skrive og ikke mindst om, hvordan man når til tops på den danske forfatterscene på trods af sin unge alder. Se mere under foredrag.

Emma udbyder primært forfatterbesøg, der omhandler det at være ung skrivende i den danske litteraturs vækstlag. Dertil fortæller hun om skriveprocessen, og om hendes rejse mod målet som forfatter. Emma har desuden erfaring med skriveworkshops og undervisning rettet mod unge i alderen 12-18. Dette især velegnet til bibliotek, folkeskole og efterskole.

For bookning af hhv. foredrag eller workshop samt forespørgsel angående priser, gå til menupunktet kontakt. Nedenstående ses udvalgt anbefaling i forbindelse med foredrag og workshop på Bjerget Efterskoles forfatterlinje.

Anbefaling v. Bjerget Efterskole

“Lørdag d. 11. januar 2014 havde vi på Bjerget Efterskole ’Forfatterdag’ med besøg af Emma Elisabeth Nielsen. Dagen startede med et foredrag af Emma Elisabeth Nielsen, hvor hun indlevende og dygtigt fortalte om sin egen rejse ind i ’forfatterens univers’. Det var inspirerende og lærerrigt for efterskolens elever, som fik et klart billede af, hvilke veje der kan gås for at opfylde drømmen om at blive forfatter.

Emma Elisabeth Nielsen var efterfølgende gæstelærer på en skriveworkshop, hvor hun optrådte meget velforberedt og kompetent. Der var både teoretiske input, krydret med forskellige skriveøvelser, som eleverne ihærdigt kastede sig over. Dette skyldtes ikke mindst Emma Elisabeth Nielsens smittende entusiasme for at skrive og fortælle historier.

Emma Elisabeth Nielsen var igennem hele dagen velforberedt, imødekommende og faglig, og vi kan derfor kun give vores varmeste anbefalinger til andre, der kunne få lyst til et besøg af en ung spirende forfatter.”

Emma Elisabeth Nielsen debuterer med romanen “Den med Richard Lange” på forlaget Gyldendal d. 3. marts 2015. Romanen kan bl.a. forudbestilles her. Forlagets beskrivelse:

Den med Richard Lang’e er en roman om drengen Eigil, som bor i verdens mindste by med sin mor og sin storebror. Det er en roman om at holde sammen på sin familie og på verden, og om at holde af den eneste ene anden, når nu den første forsvandt.

Tidligere har Emma udgivet noveller i forbindelse med bl.a. DM i novelleskrivning, en konkurrence udskrevet af Dansk Forfatterforening. I maj 2013 udkom i denne forbindelse novellen “Splint” i novelleantologien “Veje har altid tiltalt mig”. Antologien kan findes og læses under nyheder.

 

” … I førstnævntes ”Splint” får en unavngiven mand en splint i foden. Den borer sig op gennem de ”brune sandaler fra Tyrkiet”, som han har købt for 4 euro. Splinten æder ham metaforisk op og ødelægger med rygende hast hele hans tilværelse. Emma Elisabeth Nielsen skriver i et herligt behersket sprog, og hendes novelle er på én gang gakket og underspillet …” 

Jyllands Posten